A gall csodaitalok titka….

Ígértem nektek, ha lesz egy kis időm, lefordítom amit olvastam. Én nagyon érdekesnek találtam, remélem TI is.

Naponta tanulok, hisz csak úgy tudok egyre jobb eredményeket elérni. Számomra nemcsak a növények érdekesek, hanem azoknak a története, a miérjte, és mire is, figyelembe véve a napot, a holdat, és azoknak a különböző sugárzásait, illetve hatásait.

A gallok a fagyöngyöt „Omnia sanantem”nevezték, vagyis mindent gyógyitónak. A levükből készült italok univerzális ellenszernek számítottak, termékenységi varázsszernek, és mágikus védőeszköznek, amely legyőzhetetlenné tett. Természetesen a fagyöngy nem gyógyit meg mindent, de minden szempontból egy nagyon értékes gyógyszer.

A kutatások szerint olyan anyagokat tartalmaz, amelyek igazolják felhasználását népi gyógymódként különböző szívbetegségek, (például acetilkolin, kálium, foszfor), magas vérnyomás és szédülés esetén, érelmeszesedés kezelésében eredményes, és megtalálható bizonyos gyógyszerekben is.

Hagyományos felhasználása a szervezet ellenállóképességének növelésére szintén megalapozott: a fagyöngy bogyói 15x több C vitamint tartalmaznak mint a narancs. Az a tény, hogy kiemelten problémás területeken nő, jelzi az immunrendszerre gyakorolt hatását, amit tudományos kutatások is bizonyítottak.

Különösen értékes annak a ténynek a kimutatása, hogy a fagyöngy a rákos sejtek növekedését, és az áttétek kialakulását gátolja.

A fagyöngyös kezelés messzemenően elviselhetőbb mint a hagyományos rákkezelés, például sugárzás vagy citosztatikumok esetén, ugyanakkor enyhíti ezek mellékhatásait. Az önkezelés viszont maradjon tabu mindenki számára, mert egy terápiában szükség van a gyógyitás minden oldalára, és ezt csak szakembereknek szabad elvégezni, mert nem olyan egyszerű.

A fagyöngy mint rákellenes szer

A fagyöngy olyan fehérjekomplexumokat, lektineket és viszkotoxinokat tartalmaz, amelyek a sejtanyagcserét befolyásolják. Stimulálják a csecsemőmirigyet és működésbe hoznak fontos védekezési mechanizmusokat (például fehérvérsejtek, interferon). Akár a  környezetszennyezés miatt szétrombolt DNS helyrehozása is javul, ugyanakkor a kutatások kimutatták hogy fékezi a rákos sejtek növekedését és az áttétek kialakulását. Továbbá a fagyöngy enyhíti a fájdalmakat és javítja az általános egészségi állapotot.

Mivel a rák, mint „hideg” betegség, a télnek felel meg, érdemes megemlíteni hogy a fagyöngyös terápia következtében a test hőmérséklete megemelkedik. Ezt a „lopakodó” betegséget általában csak későn veszik észre, már előrehaladott stádiumban, így az éjszakai tudattalan állapotnak felel meg. Mindez bizonyíték arra, hogy a rákos betegeknek a nap gyógyszereire van szükségük.

Ráktipus szerint olyan fagyöngyöket használnak fel, melyek különböző fákon nőnek, mint pl. az almafagyöngy (speciálisan a nőknek ajánlott, mellrák és alhasi rákra), tölgyfafagyöngy (mindenféle ráktipus esetében jó, speciálisan férfiak számára), hársfafagyöngy (vese- és tüdőrák), nyárfafagyöngy (prosztatarák), fenyőfafagyöngy (gyomor- és bélrák), fűzfafagyöngy (mindenféle ráktipus esetében, poliartritisz, artrózis), galagonya fagyöngy (mindenféle ráktipus esetében, kiemelten a szívkoszorúerek elmeszesedésében, és a szívinfarktus megelőzésében és utókezelésében ajánlott).

Ne haragudjatok, de leragad a szemem, így megyek aludni, hajnalban piac… folytatom amint jut időm rá.

 

Megosztás: