Íme pár természetes arclemosó recept zsírós bőrre!

Ahhoz, hogy egészséges és szép bőröd legyen, a legfontosabb ennek érdekében a tisztítása! Különösen zsíros bőrűeknél ez feltétlenül szükséges.
Arcunkat ne mossuk soha forró, túl meleg vízzel, mivel ez lehetővé tenné a faggyúmirigyek túltermelését. Langyos vagy hideg vízzel ideális!

Íme pár természetes arclemosó recept zsírós bőrre:

  1. Egy nagyon egyszerű és hatékony arctisztító az író, amelyhez egy csipetnyi citromlét adunk.
  2. Szintén hasznos lehet a cickafark vagy körömvirág tea, amit fontos naponta frissen elkészíteni. A cickafarkban szereplő tanninoknak köszönhetően, ez az arclemosó fanyar (összehúzó), antibakteriális és sebgyógyító hatású.
  3. Kiváló krémtisztító zsíros bőrre a tojássárgája, uborkalével keverve. Ezt az arctisztítót naponta frissen kell elkészíteni.
  4. Zsíros bőrűeknél egy diólevél főzet csodákra képes, mivel zsírmegkötő anyagokat tartalmaz, gyulladásgátló és összehúzó hatású. Elkészítése egyszerű! Egy marék apróra vágott diólevelet 200 ml desztillált vízzel 30 percig kell főzni, majd leszűrni és 50 ml zöld teafőzettel felönteni. Megvárni míg teljesen kihűl, és máris használható akár arctonikumként is.
  5. Málnalevél főzet! Hallottatok már róla? Egy marék csíkokra vágott málnalevelet 200 ml desztillált vízzel 20 percig főzni, majd leszűrni, és miután teljesen kihűlt arclemosóként alkalmazni. Egyszerű az elkészítése, és kiváló a hatása!
  6. Bió almaecet és aloe-vera gél is hatékonyan, illetve látványosan segít!

Holnapra is tartogatok pár hasznos ötletet, kövessetek továbbra is!

Megosztás: