A kencekészítés kezdeti nehézségei

Amikor megtörtént nagyon ideges voltam, hogy 3-ig reggel a konyhát kellett tisztítanom már a lábamon alva, de utólag nevetve és lelkesen csak azt tudom írni: KALAND!
Nélküle unalmas és monoton lenne az élet!

Valamikor késő tavasszal történt, krémmel kísérleteztem otthon. A krémet mixerrel kellett keverjem, közben a különböző hozzátevőket hozzáadagolnom…
Lassan felolvasztottam a különböző vajakat, majd kimértem a többi hozzátevőt. Egyik kezemben a lábas a vajakkal, a másik kezemben a mixer.
Mikor szemmel láthatóan az állaga a vajaknak ok volt, letettem a lábast a konyhalapra, és nyúltam a többi összetevőért, persze mindezt anélkül, hogy abbahagytam volna mixerrel keverni a masszát. Olyan mondjuk, mint a majonéz, nem szabad abbahagyni a keverést, mert összeesik, nem lesz jó. Még mielőtt sikerült volna a másik kezemmel a poharat elérni, amiben a többi kellék volt, a mixer elkapta és körbepörgette jó párszor a lábast.
Az egész konyha teli volt shea vajjal, mangó vajjal… 🙂 Úgy képzeljétek el, hogy a paradicsomon, paprikán állt a shea (ami persze rögtön dermed), a hűtőn, a kutyánkon, a mikron, a poharakon, a kávéfőzőn, a konyharuhán, a lámpán, ablakon, virágon, az órán, a függönyön, a szekrényeken, képeken, MINDENEN!!! ami csak a konyhában létezett!!
23:32 volt, és azon imádkoztam, hogy a férjem fel ne kelljen, mielőtt sikerülne ezt az egészet kitakarítani! Minden, ami csak létezett shea és mangó vajas volt! Dermedt állapotban! Kentem, súroltam, töröltem, forró vízzel locsoltam, hajszárítóval olvasztottam, inkább nem részletezem, de 3-ig sikerült valamennyire mindent letisztítani, és hulla fáradtan lefeküdtem. Reggel annyit jegyzett meg a férjem, hogy mit csináltam a járólappal, mert annyira csúszik, hogy nem lehet normál járni rajta! Hahahaha… én tudtam csak, hogy mit csináltam… kotyvasztottam a kedvenc krémem, jobbanmondva TAKARÍTOTTAM! ❤

Szép napot NEKTEK!

AnA

Megosztás: